vrijdag 21 februari 2025

Topkok Pierre Wind bij Zeeuwsche Zoute

Eerder deze week hadden we een bijzondere gast in onze zoutloods: niemand minder dan topchef Pierre Wind! In aanloop naar de Kitchen Take Over op vrijdag 23 mei bij Hotel Brasserie Smits in Wemeldinge, kwam hij langs om met eigen ogen te zien – en vooral te proeven – wat onze Zeeuwsche Zoute zo uniek maakt.

Een duurzaam en circulair product

Tijdens een exclusieve rondleiding door ons bezoekerscentrum was Pierre zichtbaar onder de indruk. Niet alleen van ons circulaire en duurzame proces, waarbij we puur en ambachtelijk Zeeuws zout winnen, maar vooral van de smaak. Zijn reactie? “Dit is het Zeeuwse goud!”

Voor een chef als Pierre, die bekendstaat om zijn innovatieve en speelse kookstijl, is smaak alles. En wat past er beter bij een menu dat volledig draait om pure Zeeuwse ingrediënten dan Zeeuwsche Zoute?

Kitchen Take Over bij Hotel Brasserie Smits

Op vrijdag 23 mei neemt Pierre Wind de keuken van Hotel Brasserie Smits over voor een avond vol culinaire verrassingen. Zijn missie? Werken met alles wat de Oosterschelde te bieden heeft. Verwacht een gedurfde en smaakvolle beleving waarin het beste van Zeeland centraal staat.

Wil je erbij zijn? Wacht niet te lang, want deze avond belooft snel volgeboekt te zijn! Reserveer nu jouw tafel en beleef een unieke avond waarin Zeeuwse smaken de hoofdrol spelen.

Fotocredits header: © UGC Creators, in samenwerking met Pierre Wind en Hotel Brasserie Smits.