fbpx
woensdag 28 februari 2024

Tarte tatin met karamel en Zeeuwsche Zoute Puur

Dat de combinatie van karamel en zeezout lekker is, hoeven wij je niet meer te vertellen. Wel hebben wij weer een lekker recept waarbij je van deze smaaksensatie kan genieten. Maak deze tarte tatin als gebak bij de koffie of als dessert met een bolletje vanille ijs. De karamel krijgt extra kracht met Zeeuwsche Zoute Puur

Personen

8

Niveau

gemiddeld

Tijd

1 uur

Bereidingswijze

We beginnen dit recept met het maken van de gekarameliseerde appels. Schil hiervoor de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel door de helft. Doe vervolgens de suiker en het water samen in een pan. Zet het vuur laag zodat de suiker langzaam smelt. Wanneer de suiker volledig gesmolten is, laat je het nog eventjes doorkoken, maar zorg dat het niet te bruin wordt. Haal de pan van het vuur en roer direct de roomboter door de gesmolten suiker en roer vervolgens Zeeuwsche Zoute Puur erdoorheen.

Leg de appels in de ovenschaal/vaste taartvorm met de gesneden kant naar boven. Giet hier de karamel overheen. Zet dit geheel even aan de kant om af te koelen voor 10 minuten.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Ondertussen maak je de taart klaar door het bladerdeeg uit te rollen en over de appels te verdelen. Vouw de rand van het bladerdeeg naar binnen. Let op dat je tijdens dit proces de appels niet verplaatst voor het mooiste resultaat wanneer de taart klaar is.

Bak nu de tarte tatin in 30 minuten gaar. Wanneer het half uur voor bij is laat je het nog 5 minuten afkoelen. Pak dan een groot bord op zijn kop op de taartvorm. Draai het geheel snel om en haal de taartvorm van de tarte tatin af.

De taart is klaar, smullen maar!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Fotocredit: iStock-sixcube