Geef je binnenkort een borrel en ben je op zoek naar een nieuw recept? Dan is deze dip het antwoord. De combinatie van spinazie, artisjok, citroensap en Zeeuwsche Zoute Puur zorgen voor en verfrissende maar ook verrassende smaak!
4
makkelijk
30 minuten
Verwarm de over voor op 180°C.
Snijd de ui en de knoflookteentjes fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Hak ondertussen de spinazie en de artisjokharten fijn.
Doe de ui, knoflook, spinazie, artisjokharten en roomkaas in een blender en mix het geheel kort door elkaar. Je kunt het ook langer mixen als je een meer egale dip wil.
Doe het mengsel in een ovenschaal, voeg nu de citroensap, Zeeuwsche Zoute en peper toe en roer dit nog kort door elkaar. Strooi nu de kaas erover en zet de schaal in de oven. Na ongeveer 15 minuten kan je de dip uit de oven halen. Als de kaas nog niet gesmolten en krokant is, kan je het geheel nog iets langer in de oven plaatsen.
Serveer de dip warm, zo komen de smaken het beste uit. Je kunt zelf kiezen wat je ernaast serveert om mee te dippen.
Tip van de redactie: de combinatie met nacho’s is erg lekker!
Benieuwd naar andere lekkere recepten? Bekijk bijvoorbeeld ons recept voor kaasfondue of plaattaart met tomaat en feta.
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.
Credit header: iStock – VeselovaElena