fbpx
woensdag 9 februari 2022

Plaattaart met tomaat en feta

Een heerlijke plaattaart met tomaat, feta en onze nieuwste smaak Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook. De combinatie van tomaat en zwarte knoflook zorgt voor een frisse smaak met een klein zoetje. Naast dat het erg lekker is, ziet het er ook heel feestelijk uit als je dit op tafel zet. 

Personen

6

Niveau

makkelijk

Tijd

40 min

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C graden.

Bedek een ovenschaal met bakpapier en leg hier het bladerdeeg op. Vouw de randjes om en prik met een vork gaatjes in de bodem, dit zorgt ervoor dat er geen luchtbellen in het deeg ontstaan. Kluts 1 ei en smeer een dunne laag van het eimengsel over het bladerdeeg. Bak de bodem nu in 15 minuten, tot er een lichte goudbruine kleur ontstaat.

Verwarm een pan op middelhoog vuur en doe hier een scheut olijfolie in. Snij de sjalotjes fijn en fruit deze aan.

Doe ondertussen de feta, Griekse yoghurt en een theelepel Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook in een blender. Mix dit door elkaar tot er een mooie gladde massa ontstaat.

Snij nu de tomaten in redelijk dikke plakken. Leg de plakken, de gefruite sjalotjes en het feta mengsel klaar. Het is nu namelijk tijd om de taartbodem te bekleden.

Haal de taartbodem uit de oven, het kan zijn dat er alsnog enkele bellen zijn ontstaan. Druk deze dan plat met een lepel.  Verdeel het feta mengsel en de sjalotjes over de bodem. Leg nu de plakjes tomaat erop en strooi als laatste de sesamzaadjes, peper en een klein beetje Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook over het geheel.

Zet de taart nu nog 5 minuten in de oven, zodat ook de tomaat en het feta mengsel kort verwarmd worden. En voilá, de plaattaart is klaar. Eet smakelijk!

Benieuwd naar andere lekkere recepten? Bekijk bijvoorbeeld ons recept voor kaasfondue of romige kippendijfilet.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.

Credit header: iStock – Porosolka