fbpx
dinsdag 10 augustus 2021

Portobelloburger met Zeeuwsche Zoute Zeekraal

Wij vinden het altijd leuk om ingestuurde recepten te delen, deze week is dat de Portobelloburger van Hans van Oosterbosch van Hotel-Brasserie Goede Buren. Hij heeft de perfecte combinatie van Zeeuwsche Zoute in een vegetarisch gerecht gevonden:  Zeeuwse Zoute Zeekraal mengen met Verjus.

Fotocredit: iStock – Jenifoto

Personen

4

Niveau

gemiddeld

Tijd

45 min

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen en bak ze aan in een scheutje olijfolie, laat mooi goudbruin karameliseren. Meng 50-75 ml verjus met Zeeuwchse Zoute Zeekraal. Bak daarna de portobello’s in een scheutje olijfolie. Voeg, als ze zo goed als gaar zijn, een flinke scheut van de gemengde verjus met Zeeuwse Zoute Zeekraal toe en laat nog even verder bakken.

Meng voor de saus 1 el yogonaise, 0,25 el van het mengsel verjus met Zeeuwsche Zoute Zeekraal en 0,25 el sesamzaadjes door elkaar. Bak de spiegeleitjes en kruid ze met Zeeuswche Zoute Zeekraal.  Snijd de tomaten in schijfjes en was de sla. Bak ondertussen de meergranenbollen af in de oven.

Serveren
Smeer de meergranenbol in met een laagje saus. Leg er een blaadje sla, enkele schijfjes tomaat, een portobello, wat gebakken ui en een spiegeleitje bovenop. Werk af met Zeeuwsche Zoute Zeekraal.

Benieuwd naar meer vegetarische gerechten? Probeer bijvoorbeeld de wentelteefjes bruschetta’s of de bietenpasta met geitenkaas.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.