fbpx
dinsdag 6 juli 2021

Vegetarische bietenpasta met geitenkaas

Het is weer tijd voor een nieuw recept! Dit keer gaan we voor een heerlijke vegetarische bietenpasta. Dit gerecht is perfect te combineren met een vleugje Zeeuwsche Zoute Gerookt en staat binnen een kwartier al op tafel. Lees snel verder hoe je dit recept kunt bereiden!

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

15 minuten

Bereidingswijze

Breng een pan met water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar. Hak ondertussen de walnoten in grove stukken. Rooster de walnoten ongeveer 3 minuten in een koekenpan tot ze een mooie goudbruine kleur krijgen.

Snijd de rode bietjes in kleine stukken. Verhit een pan met olie en voeg hier de rode bieten en de geitenkaas aan toe. Roer dit vervolgens goed door elkaar. Voeg naar smaak een snufje peper en Zeeuwsche Zoute Gerookt toe.

Hak de peterselie fijn en doe de helft bij de bieten en geitenkaas in de pan. Ook de tagliatelle voeg je nu toe. Schep het geheel goed door elkaar. Pak met een tang een kwart van de tagliatelle vast, draai deze rond terwijl je de tagliatelle op het bord drapeert. Dit zorgt ervoor dat de pasta als een mooi nestje op je bord komt te liggen. Verkruimel vervolgens nog de walnoten en de rest van de peterselie eroverheen. Buon Appetito!

Wil je na de overheerlijke pasta genieten van een nagerecht? Probeer eens de Karamel Zeezout S’mores!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl!