Wat is er gezelliger dan lekker met vrienden tapas eten? Wij spraken met vrienden af om ieder een eigen tapas mee te nemen en wij kozen voor deze klassieker: patatas bravas. Uiteraard horen hier de typische pikante rode saus en een flinke klodder mayonaise bij. Vandaar dat dit recept uit drie onderdelen bestaat. We beginnen bij de sausjes zodat je de patatas bravas meteen kunt eten als ze nog warm zijn.
4
makkelijk
45 minuten
1. Maak de ongeschilde aardappelen goed schoon, droog ze af en snijd ze in flinke stukken. Let op, je hoeft de aardappelen dus niet te schillen, het mag uiteraard wel als je dat lekkerder vindt.
2. Bak de aardappelen in een ruime laag olijfolie in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
3. Leg de aardappelen op een schaal met keukenpapier en laat het overtollige vet uitlekken.
4. Bestrooi de aardappelen met Zeeuwsche Zoute Puur.
Tip van de redactie: maak de patatas bravas af door een garnering van fijngesneden peterselie.
Eet smakelijk – of buen provecho zoals ze in Spanje zeggen – en maak er een gezellige avond van!
Benieuwd naar andere leuke recepten voor bij de borrel? Probeer deze kaasfondue of de spinazie artisjok dip eens!
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.
Credit header: iStock – LUNAMARINA