fbpx
woensdag 24 april 2024

Nieuw bij Zeeuwsche Zoute: Zeeuwsche Zoute Chili

We hebben spannend nieuws: ons assortiment bij Zeeuwsche Zoute is uitgebreid met een pittige nieuwe smaak: Zeeuwsche Zoute Chili. Na het succes van onze bijzondere smaken zoals Zeekraal, Wakame, Gerookt en Zwarte Knoflook, hebben we iets nieuws voor jullie. Lees dus snel verder!

Over de smaak van Zeeuwsche Zoute Chili

Zeeuwsche Zoute Chili combineert ons ambachtelijk gewonnen zeezout uit de Oosterschelde met de pittige smaak van chili. Met 20% chili en 10% gerookt zout is dit de perfecte mix om je eten net dat beetje extra te geven. Van roerbakgerechten en curry’s tot geroosterde broccoli en zoete aardappelpartjes, ons nieuwe zout maakt elk gerecht bijzonder.

Inspiratie voor in de keuken

Voor meer avontuurlijke zoutconnaisseurs zijn er nog andere verrassende smaakcombinaties. Probeer bijvoorbeeld het volgende:

  • Gegrilde ananas met pittige saus.
  • Verrijk een Bloody Mary met een randje van dit pittige zout voor een extra kick.
  • Voeg een snufje toe aan chocoladecakebeslag voor een subtiel pittige twist.
  • Creëer een snelle veganistische dip door dit zout te mengen met rode pepers, knoflook, geroosterde walnoten, komijnzaadjes en olijfolie. Even blenderen en klaar!

Duurzaam en lokaal

We zijn trots dat we ons zout op een duurzame manier winnen uit het water van de Oosterschelde. Hiermee houden we een eeuwenoude Zeeuwse traditie in ere en zorgen we voor een uniek product van eigen bodem.

Probeer het zelf!

We nodigen je uit om Zeeuwsche Zoute Chili zelf te proberen. Onze nieuwe variant is verkrijgbaar in een mooie glazen pot en een handige zoutmolen.

Credit header: © BBQ Experience Center