fbpx
woensdag 24 april 2024

Gegrilde ananas met pittige saus met Zeeuwsche Zoute Chili

Zomer is bijna hier! Tijd dus weer voor een recept dat je zowel op de barbecue als in jouw keuken in huis kan maken en dat dit keer met onze nieuwste smaak! Deze gegrilde ananas maak je extra spannend door een pittige saus erbij te maken met Zeeuwsche Zoute Chili. Doordat we de saus los serveren, kan iedereen zelf kiezen hoe pittig ze dit toetje willen. 

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

40 minuten

Bereidingswijze

Maak als eerst de saus. Dit doe je door de boter te laten smelten. Doe hier de basterdsuiker en versgeperste sinaasappelsap bij. Blijf goed roeren en ga door tot alle suiker opgelost is. Voeg dan Zeeuwsche Zoute Chili, Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper en citroensap toe. Laat dit geheel inkoken tot en het dikkere massa wordt, maar laat het niet aanbranden.

Schil de ananas en snijd deze in plakken. De plakken verwarm je op een barbecue of in een grillpan, waardoor je van die vrolijke streepjes krijgt. Wanneer de ananas goed door gewarmd en zacht is serveer je de schijfjes. In een apart bakje serveer je de saus (deze moet nog warm zijn) zodat iedereen zelf kan kiezen hoeveel pittigheid ze die dag willen.

Eet het zo of doe er nog een bolletje vanille ijs bij en het feest is compleet. Eet smakelijk!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Fotocredit: iStock – LarisaBlinova