Vandaag is het de Dag van het Ei, dé dag waarop we stilstaan bij hoe veelzijdig eieren eigenlijk zijn. Of je ze nu gebruikt voor ontbijt, lunch, diner of in een heerlijk dessert, met eieren kun je alle kanten op. Voor deze speciale dag hebben we een leuk recept bedacht: meringue met Zeeuwsche Zoute Chili. Dit geeft de klassieke zoete meringue een verrassende draai met een beetje zout en een pittige kick. Het is een lekker tussendoortje of een leuke toevoeging aan een dessert. Lees snel verder om te ontdekken hoe je dit recept zelf kunt maken.
4
Makkelijk
2 uur (waarvan 1,5 uur oventijd)
Verwarm de oven voor op 110°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een elektrische mixer op middelhoge snelheid tot ze schuimig worden. Voeg dan geleidelijk de Zeeuwsche Zoute Chili toe terwijl je blijft mixen. Verhoog vervolgens de snelheid van de mixer en voeg de suiker beetje bij beetje toe, telkens een eetlepel per keer, zodat de suiker goed oplost en de meringue glanzend en stevig wordt. Dit proces duurt ongeveer 5-7 minuten, totdat de meringue stijve pieken vormt.
Wanneer de meringue stevig is, kun je een snufje gerookt paprikapoeder toevoegen voor extra smaak en een rode kleur. Vouw deze voorzichtig met een spatel door de meringue zodat de luchtigheid behouden blijft. Schep of spuit de meringue in hoopjes op de bakplaat, met voldoende ruimte ertussen.
Bak de meringues gedurende 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Zet daarna de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen met de deur op een kier, zodat ze krokant blijven. Zodra ze volledig zijn afgekoeld, zijn ze klaar om geserveerd te worden. Geniet van het heerlijke contrast tussen zoet, zout en een vleugje pit!
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.
Credit header: © iStock – Gegham Aghuzumtsyan