fbpx
maandag 13 mei 2024

Hummustoast met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Het is vandaag Hummusdag! Wat is er dan leuker dan om een lekker gerecht met hummus te bereiden? Wij laten je zien hoe wij hummus bereiden, geïnspireerd op het recept van Jigal Krant, en wat we erbij doen om er een heerlijke lunch van te maken. Ons geheim is de toevoeging van Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Personen

4

Niveau

Makkelijk

Tijd

1 uur + 12 uur weken

Bereidingswijze

Start een dag van tevoren met het maken van de hummus. De gedroogde kikkererwten moeten namelijk eerst 12 uur weken in ruim water met een zakje bakpoeder. Na deze 12 uur giet je de kikkererwten over in een pan met vers water en een nieuw zakje bakpoeder. Zet deze pan op laag vuur met de deksel erop. Deze stap is afgerond wanneer de kikkererwten uit elkaar beginnen te vallen. Dit kan 45 minuten duren, maar ook langer.

Giet dan de kikkererwten af. Bewaar het kookvocht wel, die hebben we later weer nodig. Laat de kikkererwten een beetje afkoelen voor je door gaat met de volgende stap.

Terwijl je wacht tot de kikkererwten afgekoeld zijn, zet je de oven op 180 graden Celsius en snijd je de groenten. Plaats de groenten op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook. Wanneer de oven warm is plaats je de bakplaat erin voor 30 minuten.

Blend vervolgens de kikkererwten met de knoflook, techina en citroensap. Doe dit voor ten minste 10 minuten en voeg beetje bij beetje kookvocht toe tot de hummus net iets dikker is dan je het wil hebben. Zo hou je ruimte om de smaak te perfectioneren met nog een beetje extra Zeeuwsche Zoute Puur of extra citroensap. Pas op het laatste moment doe je het laatste beetje kookvocht erbij om de perfecte structuur te creëren.

Toast dan de plakken zuurdesembrood tot ze lekker knapperig zijn.

Nu alle onderdelen van de hummussandwiches klaar zijn, is het tijd ze op te bouwen. Bedek de plakken brood met een royale laag hummus. Verdeel daar vervolgens de gegrilde groente over en maak af met verkruimelde feta naar smaak. Voeg eventueel nog een beetje olijfolie of Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook toe.

Eet smakelijk!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Fotocredit: iStock – sveta_zarzamora