fbpx
dinsdag 1 december 2020

Hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert met cranberry-vijgensaus

Het is 1 december! Een mooi moment om op de maand vooruit te blikken. Je kan er niet omheen: aan het einde van de maand staat Kerstmis waarschijnlijk weer met grote rode letters in je agenda. Wordt er van jou verwacht dat je een geweldige kerstmaaltijd op tafel tovert, maar sta je eigenlijk liever niet in de keuken? In samenwerking met Het Zeeuwse Hert stelden wij een kerstrecept samen waarmee je hoge ogen gooit als het op smaak aankomt én je ook maar minimale tijd in de keuken hoeft te besteden! Klinkt goed, toch? Lees snel verder om meer te weten over dit aantrekkelijke aanbod!

OVER HET ZEEUWSE HERT

Het lekkerste vlees van het hert bestel je via Het Zeeuwse Hert, een hertenboerderij in Zeeland. Dat de edelherten rust en ruimte hebben gekregen om zo natuurlijk mogelijk op te groeien proef je in de kwaliteit van het vlees. En het smaakt nog lekkerder met onze Zeeuwsche Zoute. Voor dit recept heb je minimaal twee hertenrugfilets nodig. Deze zitten ook in het speciale kerstpakket van Het Zeeuwse Hert, wat uit nog meer heerlijk vlees van sublieme kwaliteit bestaat. Het pakket bestel je nu met €10 korting én een gratis zakje Zeeuwsche Zoute Puur via de website van Het Zeeuwse Hert.

Personen

2

Niveau

makkelijk

Tijd

40-50 minuten

Bereidingswijze

Hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert gaat hand in hand met onze Zeeuwsche Zoute Puur (of Gerookt, voor de liefhebbers!). Met dit recept tover je in een handomdraai een feestelijk gerecht op tafel.

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor naar 180 graden.
  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Schil de aardappelen en de wortelen.
  • Leg de wortelen op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, honing en Zeeuwsche Zoute. Zet ongeveer 30-40 minuten in de oven en keer halverwege.
  • Kook de aardappelen 20 minuten. Giet af en voeg de melk en een klontje roomboter toe. Stamp tot aardappelpuree. Maak af met Zeeuwsche Zoute, peper en nootmuskaat.
  • Verhit een koekenpan met roomboter. Bak de hertenrugfilet in ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Besprenkel met Zeeuwsche Zoute en laat rusten in aluminiumfolie.
  • Doe de honing en cranberrycompote met wat water en tijm in de koekenpan en roer los. Breng aan de kook en leg de vijgenpartjes erin. Stoof 2 minuten en leg vervolgens het vlees nog 1 minuut erbij.
  • Serveer de hertenrugfilets samen met de saus met aardappelpuree en de wortelen. Maak af met een takje tijm.

Dat gaat lukken, toch? Met de heerlijke hertenrugfilets van Het Zeeuwse Hert ben je in ieder geval verzekerd van sublieme kwaliteit vlees. Zeker in combinatie met Zeeuwsche Zoute kan je de plank eigenlijk niet mis slaan. Op naar een lekkere kerst zonder stress!

Ben jij van plan dit te maken? Deel jouw culinaire creatie op social media met #hetzeeuwsehert en #zeeuwschezoute

Nog op zoek naar een lekker voorgerecht? Probeer eens onze tomaten-paprikasoep. Wil je jouw tafelgast nog verrassen met een spectaculair dessert? Ga dan voor onze trifle met brownie en gezouten karamel.

 

In samenwerking met: