Steek je in de winter de barbecue aan? Probeer dan eens hamburgers van wild! Bijvoorbeeld deze hertenburgers van de Predetariër. Bij de Predetariër verkopen ze wild uit natuurgebieden in Europa. Altijd uit de vrije natuur, dus een mooie tegenhanger voor de bio-industrie. En een mooie combinatie met onze variant Zeeuwsche Zoute Puur dat wordt gewonnen uit Nationaal Park Oosterschelde. Deze winterse hamburger is verrassend en helemaal passend bij het seizoen door de toppings van cranberry-uiencompote, gemarineerde knolselderij en mierikswortelsaus.Â
2
Makkelijk
30
Schil de knolselderij en rasp deze (of snijd hem heel fijn). Meng de witte wijnazijn met de honing, notenolie, Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper in een kom. Voeg de knolselderij toe en laat minstens 10 minuten marineren.
Halveer de ui en snijd deze in dunne halve ringen. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg daarna de gehakte cranberries, een snufje zout, nootmuskaat, suiker en water toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
Bestrooi de burgers met zout en peper en grill ze op een hete barbecue (of in een hete grillpan) circa 3 minuten per kant. Als de hamburgers klaar zijn, kun je eventueel de burgerbroodjes ook nog even op de grill leggen om ze te toasten.Â
Maak ondertussen de saus door de mayonaise, mierikswortel en crème fraîche samen te mengen tot een gladde massa. Besmeer de broodjes met de saus, leg hier de burgers op. Maak af met een lepel cranberry-uiencompote en top af met de gemarineerde knolselderij.Â
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.
Credits header: © Charis Heising | Food Content Studio