fbpx
maandag 1 juli 2024

Feestelijke opening van ons nieuwe bezoekerscentrum 

Afgelopen vrijdag hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt met de opening van onze nieuwe productielocatie en bezoekerscentrum in Bruinisse. In het bijzijn van vrienden, familie en gewaardeerde contacten die hebben bijgedragen aan de groei van het bedrijf, hebben we het nieuwe pand op een feestelijke manier officieel in gebruik genomen.

Feestelijke opening Zeeuwsche Zoute door Jo-Annes de Bat (lid van de Gedeputeerde Staten voor Zeeland) en Daniël Joppe (Gemeente Schouwen-Duiveland). (Foto door Sandra Koppelaar Fotografie)Feestelijke opening Zeeuwsche Zoute door Jo-Annes de Bat (lid van de Gedeputeerde Staten voor Zeeland) en Daniël Joppe (Gemeente Schouwen-Duiveland). (Foto door Sandra Koppelaar Fotografie)

Opening door Jo-Annes de Bat

De middag begon met een warm welkom door initiatiefnemer van Zeeuwsche Zoute, Christian Clerx, en een toespraak van Jo-Annes de Bat, lid van de Gedeputeerde Staten voor Zeeland. Hij knipte het lint door om de opening officieel te maken. Na de ceremonie volgde een rondleiding door ons bezoekerscentrum, waar gasten onder leiding van Christian ons zoutproductieproces konden aanschouwen. Ze leerden over de rijke geschiedenis van zoutwinning in Zeeland en het duurzame productieproces dat we hanteren.

Foto van proeverij Zeeuwsche Zoute Iedere rondleiding eindigt met een zoutproeverij

Onze nieuwe locatie

Onze nieuwe productielocatie, dicht bij Nationaal Park de Oosterschelde, maakt gebruik van de nieuwste technologieën om zeezout op een milieuvriendelijke manier te produceren zonder fossiele brandstoffen. Dit versterkt onze duurzame aanpak, waarmee we recent de Duurzaam Ondernemen Prijs Schouwen-Duiveland hebben gewonnen. Ons bezoekerscentrum is gerealiseerd dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. In het bezoekerscentrum kunnen geïnteresseerden vanaf nu het hele jaar door terecht voor rondleidingen en proeverijen. Tijdens een bezoek leer je alles over de geschiedenis en het productieproces van zeezout en het belang daarvan voor de regio.

We kijken er naar uit om veel gasten te gaan ontvangen in ons bezoekerscentrum!

Headerfoto door Sandra Koppelaar Fotografie