fbpx
woensdag 16 november 2022

Chocolade-frambozentaart met Zeeuwsche Zoute

Binnen het team van Zeeuwsche Zoute vind je een aantal bakfanaten, daarom zijn wij een heuse bake-off gestart. Dit recept is het eerste baksel en viel goed in de smaak. Daarom delen we dan ook maar al te graag met jullie hoe je deze chocolade-frambozentaart met Zeeuwsche Zoute Puur thuis kan maken. In deze leuke video laten we je stap voor stap zien hoe jij de taart zelf kan bereiden. Je kan natuurlijk ook gewoon onderstaand recept volgen.

Personen

8

Niveau

gemiddeld

Tijd

60 minuten

Bereidingswijze

De bodem
Snijd de roomboter in kleine blokjes en meng dit samen met de suiker in een keukenmachine tot een glad geheel. Voeg nu het ei toe en meng opnieuw. Als laatste voeg je bloem, cacaopoeder, citroenrasp en Zeeuwsche Zoute toe. Mix dit geheel tot er een deegbal ontstaat. Verpak het deeg in plasticfolie en laat dit 15-20 minuten in de vriezer rusten. Rol daarna het deeg uit en verspreid dit gelijkmatig over de bakvorm. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem en laat dit weer voor 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Je kan nu ondertussen de ganache voorbereiden. Haal daarna de bodem weer uit de koelkast en leg een stuk bakpapier op het deeg, hier strooi je ongekookte rijst of bonen op, deze techniek heet blind bakken. Bak de bodem 20 minuten met de rijst of bonen en haal daarna deze vulling van de bodem af, je bakt de bodem nu nog in 10 minuten gaar. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen op het rooster.

De ganache
Verwarm 270 ml slagroom en de poedersuiker in een pannetje, tot het net niet kookt. Breek ondertussen de chocolade in stukken en doe dit in een kom. Giet de slagroom bij de chocolade en roer goed door tot het een glad geheel wordt. Zet dit mengsel nu in de koelkast en laat minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven.

Het mascarpone mengsel
Week het gelatine blaadje ongeveer 10 minuten in koud water. Verwarm ondertussen het citroensap met de vanillesuiker, los hier de gelatine in op en laat dan afkoelen. Klop met een mixer de mascarpone in 3 minuten glad en voeg dan 100 ml slagroom toe. Klop het geheel een paar minuten op lage stand. Voeg nu het afgekoelde citroensap toe en klop dit goed door het mengsel.  Doe het mengsel alvast in een spuitzak.

De taart opmaken
Rooster de amandelen kort in een pan, dit kan zonder olie. Maar let wel goed op, ze kunnen snel aanbranden. Smeer de ganache uit over de afgekoelde bodem. Spuit het mascarpone mengsel in een cirkelvorm bovenop de ganache. Als laatste plaats je de frambozen op de taart en strooi je de geroosterde amandelen over het geheel. Tijd om de chocolade-frambozentaart te proeven!

Op zoek naar nog meer zoete gerechten met Zeeuwsche Zoute? Probeer ook ons recept voor millionaire’s short salty bread of kruidnoten!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.