fbpx
donderdag 2 december 2021

Kruidnoten met Zeeuwsche Zoute

Het heerlijk avondje staat alweer voor de deur en naast cadeautjes horen daar natuurlijk Kruidnoten met Zeeuwsche Zoute bij. Wie zoet is krijgt lekkers, maar hoe leuk is het om het zelf te maken? Met dit recept tover je in drie kwartier een grote bak met kruidnoten op tafel. Heel leuk om dit recept te maken in de middag voor pakjesavond. Je huis ruikt dan heerlijk naar versgebakken kruidnoten en dat geeft net dat beetje extra sfeer. Tip! Kinderen vinden het fantastisch om te helpen met dit recept.

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

40 minuten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe het zelfrijzende bakmeel, de koude roomboter, basterdsuiker en kruiden in een kom en meng dit samen met een snuf Zeeuwsche Zoute Puur door elkaar. Voeg de melk in kleine scheutjes toe tot je een stevige en soepele deegbal hebt. Maak (eventueel samen met je kinderen) kleine deegballetjes van ongeveer 1 centimeter en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Druk de bolletjes iets aan en bak de kruidnoten in ongeveer 20 minuten af.

Even laten afkoelen en smullen maar!

Op zoek naar nog meer lekkere recepten met Zeeuwsche Zoute? Probeer ons recept voor Warme Chocolademelk met karamel-zeezout.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.

Fotocredit header: iStock – sara_winter