donderdag 11 augustus 2022
Millionaire’s Short Salty Bread met Zeeuwsche Zoute
Wat ons betreft is er geen beter trio dan karamel, chocolade en zeezout. Deze drie smaken zijn de ultieme combinatie en we kunnen er geen genoeg van krijgen. We kregen via Instagram dit overheerlijke recept voor Millionaire’s Short Salty Bread van Brasserie de Goese Golf doorgestuurd. In het recept in deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je deze heerlijke taart zelf kunt maken. Erg lekker bij de koffie, maar zeker ook een aanrader als nagerecht. De taart is het lekkerst als je hem een dag van te voren maakt. Eet smakelijk alvast!
Bereidingswijze
Dit recept bestaat uit 3 delen: de bodem, de karamelfudge en de chocoladeganache.
Bodem
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Beleg een bakblik van 28x18cm met bakpapier en vet deze in.
- Doe de gezeefde patentbloem, kristalsuiker, 125 gram ongezouten roomboter, bakpoeder, 5 gram Zeeuwsche Zoute Puur, eieren en 15 gram vanillesuiker in een kom.
- Kneed alle ingrediënten met de hand tot een deegbal.
- Rol de deegbal licht uit en verdeel het deeg gelijkmatig over het bakblik.
- Prik gaatjes in de bodem zodat deze niet omhoog komt tijdens het bakken.
- Bak de bodem in 12 tot 13 minuten gaar in de oven.
- Laat de bodem afkoelen.
Karamelfudge
- Smelt 200 gram ongezouten roomboter in een steelpan.
- Voeg 10 eetlepels lichtbruine basterdsuiker toe.
- Voeg de gecondenseerde melk toe en blijf roeren.
- Blijf roeren tot de structuur dikker wordt en het mengsel een mooie karamelkleur krijgt.
- Verdeel de karamelfudge over de afgekoelde bodem.
- Laat het geheel opnieuw afkoelen.
Chocoladeganache
- Breng de ongezoete room aan de kook.
- Haal van het vuur en voeg de melkchocolade toe.
- Blijf goed roeren tot het een egaal mengsel wordt.
- Giet het mengsel over de bodem met de karamelfudge.
- Strooi naar smaak Zeeuwsche Zoute Puur over de taart.
- Dek af en laat afkoelen in de koelkast.
Tip: garneer de taart met bijvoorbeeld gehakte hazelnoten, chocoladekrullen of wat extra Zeeuwsche Zoute Puur.
Deze taart smaakt erg lekker bij Espresso Martini. Je vindt het recept van deze heerlijke cocktail op onze website.
Heb je ook een lekker recept met Zeeuwsche Zoute? Tag ons op Instagram of stuur een e-mail naar info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet delen we jouw recept in een volgende blog.
Credit fotoheader: Brasserie de Goese Golf