fbpx
woensdag 20 maart 2024

Butter Chicken met naan en Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Wij zijn dan wel oer-Hollands, maar kijken voor recept inspiratie ook graag over de grens. Zo is deze Indiase Butter Chicken met naan echt iets om je vingers bij af te likken! Wij maken de smaaksensatie compleet door er Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook aan toe te voegen. Ook delen wij hier hoe je zelf lekker naan kunt maken. 

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

50 minuten

Bereidingswijze

Start met het maken van de marinade voor de kip. Hiervoor doe je de Griekse yoghurt, 2 tenen knoflook, citroensap, 1 el Garam Masala en een snuf Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook in een kom. Hier doe je de kippendij in blokjes bij en je mengt dit goed. Zet het dan even apart zodat het kan intrekken.

Dan beginnen we met de naan. Mix hiervoor het zelfrijzend bakmeel, Zeeuwsche Zoute Puur, nigellazaad en bakpoeder. Voeg de yoghurt al roerende toe, tot er een deeg ontstaat. Dit deeg leg je op een bebloemd aanrecht zodat je het daar 2 minuten kan kneden. Het klopt dat het deeg nu nog redelijk plakkerig aanvoelt. Na de 2 minuten kneden leg je het deeg in een bal in de mengkom. Dit geheel laat je met een bord op de bovenkant voor een kwartier rusten.

Ga dan door met de Butter Chicken door de uien te snipperen en deze met zonnebloemolie in een pan rustig te fruiten. Voeg vervolgens de twee resterende tenen knoflook toe samen met 1 el Garam Masala, paprikapoeder en Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook. Bak dit geheel even door en voeg dan het blik tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en voeg de kookroom toe. Roer dit goed door. Doe hier dan de kip bij en laat op een laag vuur pruttelen tot de kip gaar is. Dit duurt meestal een minuut of 15.

Terwijl dat staat te pruttelen, gaan we door met de naan. Verdeel het deeg in het aantal naans dat je wil maken. Wij halen meestal 4 tot 6 naans uit dit deeg. Rol het de stukjes deeg uit tot een platte schijf van zo’n halve cm dik. Veeg overtollige bloem van de naan en leg het zonder olie o.i.d. in een warme pan. Keer om wanneer er bubbels ontstaan zijn. Wacht dan tot de andere kant ook bruine vlekjes heeft (niet zwart) en dan zijn ze klaar. Je kan ze bewaren in een theedoek, zodat de warmte niet meteen vervliegt.

Wanneer de kip gaar is voeg je de roomboter toe en breng je het geheel op smaak met Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper en Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook.

Eet smakelijk!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Fotocredit: iStock-vm2002