fbpx
dinsdag 15 juni 2021

Beer Can Chicken met Zeeuwsche Zoute

De afgelopen weken hebben wij al wat lekkere barbecue gerechten met jullie gedeeld. Vandaag delen wij een heerlijk hoofdgerecht: Beer Can Chicken. Als een van de bekendste barbecue gerechten, mag deze natuurlijk niet ontbreken tussen onze andere barbecue recepten. Met een Zeeuwse touch van Zeeuwsche Zoute Gerookt maak je jouw Beer Can Chicken helemaal af! Wat dit gerecht helemaal bijzonder maakt, is dat je er zelfs bier voor kan gebruiken dat wordt gebrouwen met Zeeuwsche Zoute: De Zeeschuimer. Sinds 31 mei kan je een echte Gose bier proeven bij Homeland Bierbrouwerij. Je kunt dit biertje gebruiken voor het recept, maar natuurlijk ook om de dorst te lessen tijdens het barbecuen.

Voor dit gerecht heb je een barbecue met deksel, rookhout en vleesthermometer nodig.

Fotocredit: Yingko (iStock)

Beer Can Chicken

Personen

4

Niveau

gemiddeld

Tijd

2 uur en 30 minuten

Bereidingswijze

Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op een temperatuur van 180 °C. Begin met het maken van de zogeheten rub, hiermee smeer je straks de kip in. Mix alle poeder ingrediënten: Zeeuwsche Zoute Gerookt, zwarte peper, paprikapoeder, gemalen kruidnagel, uienpoeder, komijnpoeder en knoflookpoeder door elkaar. Maak voorzichtig de huid van de kip los van het vlees door je vingers onder de huid te steken en van links naar rechts te bewegen. Nu kan je de rub verdelen tussen de huid en het vlees van de kip. Wrijf dit goed in. Neem ook de holte van de kip mee met het verdelen. Hierna wrijf je de huid nog even goed in met wat olijfolie en de rub totdat de kip helemaal bedekt is. Laat dit ongeveer een uurtje marineren, zo kunnen de smaken goed intrekken.

Klem een halfvol blikje bier zoals de Zeeschuimer van Brouwerij Homeland op de barbecue met een bierblik houder en plaats de kip eroverheen. Dit laat je nu ongeveer een uur garen met de deksel erop. Houd met de vleesthermometer de temperatuur in de gaten, wanneer de borst van de kip een temperatuur van 76°C heeft bereikt en de dijen 82 °C mag de kip van de grill af. Laat het nu voor 10 minuten rusten, zodat de sappen zich kunnen herverdelen.

Snijd de kip met een scherp mes aan en serveer met wat citroensap. Nu is het smullen van de malse kip!

Op zoek naar een bijgerecht? Probeer dan de gevulde zoete aardappel! Wij hebben ook een heerlijk toetje van de barbecue namelijk karamel zeezout s’mores. 

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in zit die je graag met ons deelt? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl.