fbpx
dinsdag 8 juni 2021

Karamel Zeezout S’mores

Hét nagerecht bij een barbecue: Amerikaanse S’more. De combinatie van de warme marshmallows, gesmolten chocola of karamel en een lekker knapperig biscuitje. Wij hebben een recept voor de Zeeuwse variant, namelijk met Zeeuwsche Zoute.

Fotocredit: iStock- Olga Miltsova

S'mores

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Je begint met het bereiden van de karamelsaus. Zet een steelpannetje op het vuur met hierin de suiker en het water, wacht tot de suiker gesmolten is. Let op: tijdens dit proces mag je niet in de suiker roeren. Verwarm ondertussen in een ander pannetje de slagroom. Zodra de suiker een gouden kleur heeft kan je de verwarmde slagroom toevoegen. Voeg nu de roomboter toe en roer het geheel door elkaar tot het een egale lichtbruine kleur krijgt.

Leg de marshmallows in een skillet of andere schaal die bestemd is voor een barbecue en zet deze op de barbecue. Als de marshmallows bruin kleuren kan je ze van de grill halen. Steek een aantal biscuits aan de zijkant in de schaal en leg de overige biscuits in een bakje. Schenk de karamelsaus over de marshmallows en rasp een aantal vlokken chocolade hierover. Als laatste strooi je een beetje Zeeuwsche Zoute Puur over het geheel om zo de Zeeuwse touch aan de S’mores te geven. Zet de schaal op tafel en dippen maar!

Houdt jouw vader ook zo van barbecueën en ben je nog op zoek naar een origineel vaderdagcadeau? Wij hebben een speciale Vaderdag Cadeauset samengesteld.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.