woensdag 8 Januari 2025
BBQ pulled chicken
Bereidingswijze
Leg je kippendijen op de grill en bak ze aan beide kanten goudbruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te worden (beter niet zelfs, je wilt voorkomen dat ze te droog worden).Â
Verwarm vervolgens een gietijzeren pan of Dutch oven op de barbecue. Doe daar de tomatenpuree in en laat deze een paar minuten ontzuren. Voeg vervolgens appel azijn, bruine suiker, paprikapoeder, komijnzaad, gerookt zout en een flinke snuf versgemalen zwarte peper aan toe.Â
Leg hier je kippendijen in en laat het geheel circa 30 minuten garen. Roer af en toe om, zodat de kippendijen altijd goed bedekt zijn met de saus.
Kijk na 30 minuten of je de kippendijen makkelijk met 2 vorken uit elkaar kunt trekken, tot een draderige structuur. Lukt dit makkelijk? Dan is de kip klaar.
Meng het goed met de barbecuesaus en serveer op bijvoorbeeld bao buns of hamburgerbroodjes. Lekker met wat ingelegde komkommer en rode ui.
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.
Credits header: © Zeeuwsche Zoute