fbpx
woensdag 8 Januari 2025

BBQ pulled chicken

Heb je een barbecue en een Dutch Oven of gietijzeren pan? Dan is dit gerecht een aanrader! Het is eenvoudig te maken en ideaal voor een groot gezelschap. Het recept is namelijk gemakkelijk te verdubbelen. Geen barbecue of geen zin om deze aan te steken? Geen zorgen! Bak de kippendijen aan in een pan en gaar ze verder in een gietijzeren pan, in de oven of op het gasfornuis. Dankzij de mild gerookte paprikapoeder, Zeeuwsche Zoute Gerookt en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper krijgt je barbecuesaus alsnog die heerlijke smokey smaak. Dat noemen we pas echt: winner, winner, chicken dinner!

Personen

4

Niveau

Makkelijk

Tijd

45 minuten

Bereidingswijze

Leg je kippendijen op de grill en bak ze aan beide kanten goudbruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te worden (beter niet zelfs, je wilt voorkomen dat ze te droog worden). 

Verwarm vervolgens een gietijzeren pan of Dutch oven op de barbecue. Doe daar de tomatenpuree in en laat deze een paar minuten ontzuren. Voeg vervolgens appel azijn, bruine suiker, paprikapoeder, komijnzaad, gerookt zout en een flinke snuf versgemalen zwarte peper aan toe. 

Leg hier je kippendijen in en laat het geheel circa 30 minuten garen. Roer af en toe om, zodat de kippendijen altijd goed bedekt zijn met de saus.

Kijk na 30 minuten of je de kippendijen makkelijk met 2 vorken uit elkaar kunt trekken, tot een draderige structuur. Lukt dit makkelijk? Dan is de kip klaar.

Meng het goed met de barbecuesaus en serveer op bijvoorbeeld bao buns of hamburgerbroodjes. Lekker met wat ingelegde komkommer en rode ui.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Credits header: © Zeeuwsche Zoute