fbpx
woensdag 1 mei 2024

Baba ganoush met Zeeuwsche Zoute Gerookt

Je haalt het meest uit jouw geroosterde aubergines wanneer je de rokerige smaak versterkt met Zeeuwsche Zoute Gerookt. In dit gerecht maken wij een Midden-Oosterse auberginedip: baba ganoush. Je maakt het van aubergine en het is een classic op jouw borrelplank. 

Personen

3

Niveau

makkelijk

Tijd

50 minuten

Bereidingswijze

Als eerst moet de aubergine roosteren. Verwarm hiervoor de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd ondertussen de aubergine door midden en maak kruislingse inkepingen in het vruchtvlees. Giet er een beetje olijfolie over en bestrooi met een snuf gemalen komijn. Zet de aubergine vervolgens 30 minuten in de oven.

Wanneer de aubergines klaar zijn schraap je met een lepel het vruchtvlees uit de aubergines. Doe dat in een blender of keukenmachine. Voeg hier de tahini, citroensap, knoflook, paprikapoeder, Zeeuwsche Zoute Gerookt en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper aan toe. Mix dit geheel tot het de dikte heeft die jij lekker vindt.

Doe de baba ganoush in een schaaltje en garneer met extra olijfolie, sesamzaad, peterselie en nog een paar korrels Zeeuwsche Zoute Gerookt. Lekker om te dippen met naan!

Geniet ervan!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Fotocredit: iStock – Anastasia Korovina