fbpx
woensdag 1 juli 2020

Naanbrood met Zeeuwsche Zoute

Zin om zelf brood te bakken? Ga dan voor versgebakken naan! Het is makkelijk, je hebt maar weinig ingrediënten nodig en daarnaast bak je het in de pan, waardoor het eigenlijk niet kan mislukken. En de toevoeging van Zeeuwsche Zoute Puur maakt het extra lekker!

Naanbrood wordt vaak geserveerd bij gerechten uit de Indiase keuken. Het is dus ideaal om als bijgerecht te serveren bij bijvoorbeeld een curry, butter chicken of tikka massala.

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

2,5 uur

Bereidingswijze

  • Meng de bloem, gist, zout, baking soda en suiker in een grote kom.
  • Voeg de melk en yoghurt toe. Kneed het deeg met een mixer of met de hand gedurende 5-10 minuten tot een egaal deeg.
  • Als het goed is heb je nu een grote deegbol in je kom. Vet de bol in met een scheutje olijfolie en leg een theedoek over de kom. Laat het deeg 90 minuten rijzen.
  • Bestuif je werkblad met een beetje bloem. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en draai hier bollen van. Leg de bollen op het aanrecht en dek nogmaals af met een theedoek. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte tussen de deegbollen zit. Laat 30 minuten rijzen.
  • Kneed de bollen uit tot een ovaal plat brood. Bak de broden een voor een in een koekenpan op hoog vuur. 45 seconden per kant is voldoende!

Sta jij graag in de keuken en heb jij een recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Stuur een mail naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst!