fbpx
woensdag 31 januari 2024

Aziatische niçoise met Zeeuwsche Zoute 100% Wakame

Dit is een heerlijke Aziatische niçoise salade met zoete aardappel, vegan tonijn en Zeeuwsche Zoute 100% Wakame. Voor ons was het de eerste keer dat we vegan tonijn probeerden. Verrassend lekker als je het ons vraagt. Dat deze salade jou ook maar goed mag smaken!

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

25 minuten

Bereidingswijze

Breng een pan met snuf Zeeuwsche Zoute Puur water aan de kook. Kook hierin de zoete aardappel die je in plakken van 1 cm hebt gesneden. Laat dit 10 minuten koken. Voeg dan voor nog 5 minuten de sperziebonen toe.

Snijd de komkommer in dunne plakken en de ui in dunne ringen. Leg vervolgens de ui en de komkommer in een badje van azijn, suiker en 3 el kokend water. Zet dit apart.

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar met een blender. Meng in een kom de sperziebonen, komkommer, ui, vegan tonijn, dressing en Zeeuwsche Zoute 100% Wakame.

Maak de borden op door eerst een paar plakken zoete aardappel neer te leggen. Doe hier een flinke schep van de salade op en sluit af met gefrituurde uitjes als garnering. Eet smakelijk!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Fotocredit: Zeeuwsche Zoute