fbpx
woensdag 1 juni 2022

Zomerse Munt Margarita’s met Zeeuwsche Zoute Puur

Vandaag is de meteorologische zomer begonnen en wie aan zomer denkt, denkt natuurlijk aan een lekkere frisse cocktail. HeidiAntwerp deelde dit verrassend frisse recept met ons op Instagram. Oorspronkelijk komt de cocktail uit Mexico en wordt deze met triple sec geschonken, deze variant met Cointreau geeft net die originele twist die de Margarita iets spannender maakt. Je maakt de cocktail helemaal af met een zoutrandje van Zeeuwsche Zoute Puur op de rand van het glas.

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

15 minuten

Bereidingswijze

  1. Rijg een limoenpartje rond de randen van 4 glazen of giet het sap in een schoteltje en doop de randen van de glazen hier in. Doe zout in een klein schoteltje en doop de randen in het zout om te coaten.
  2. Vul glazen met de crushed ijs.
  3. Kneus de munttakjes/blaadjes licht en stop ze in een kan/maatbeker of shaker.
  4. Giet de tequila, limoensap, Cointreau, agavesiroop in de kan en roer het door of shake het licht.
  5. Giet het mengsel gelijkmatig door een zeef (je hebt natuurlijk geen aparte zeef nodig als je een cocktailshaker gebruikt) in de voorbereide glazen en gooi de muntblaadjes weg.
  6. Garneer met extra takjes munt

Tip van HeidiAntwerp: In plaats van suiker gebruikt zij agavesiroop om ze iets zoeter te maken (je kunt de suiker ook door honing vervangen). Deze Margarita’s zijn niet te zoet en hebben een lekker pittige smaak van de grote hoeveelheid limoensap. De munt geeft net even dat kruidige en frisse smaakje aan je cocktails.

Kookinspiratie nodig? De Fabulous Feeling Blog staat boordevol met de lekkerste recepten.

Zin in een cocktail met koffie? Probeer deze Espresso Martini dan eens!

Fotocredit: @heidiantwerp_new op Instagram