woensdag 27 juli 2022
Zomerse Focaccia met Zeeuwsche Zoute
Zo hartje zomer zijn we helemaal fan van frisse smaken. We kregen dit recept voor een verrukkelijke focaccia met citroen, rozemarijn en tijm doorgestuurd van Tascha’s Kitchen op Instagram. Ze gebruikte hiervoor Zeeuwsche Zoute Puur om de extra grove korrel. Dit is de perfecte antipasto voor je Italiaanse diner, maar smaakt ook erg lekker bij een borrel op een zwoele zomeravond. We vertellen je in deze blog hoe je de focaccia maakt.
Tijd
45 minuten (inclusief rijzen en fermenteren: 16 tot 20 uur)
Bereidingswijze
- Voeg de rijpe zuurdesemstarter, het lauwe water, de gist, het gemalen zout en de bloem samen en kneed met de hand (15 min) of met een standmixer (10 min).
- Leg het deeg in een met olijfolie ingevette kom en druppel er daarna wat olijfolie overheen.
- Dek af en laat het op kamertemperatuur rijzen tot de omvang verdubbeld is (dit duurt 60 tot 120 minuten, afhankelijk van het weer).
- Kneed het verdubbelde deeg opnieuw en vouw twee keer dubbel. Laat het deeg nog 90 minuten rijzen.
- Vet een bakplaat in met olijfolie. Je kunt (als je het wilt) bakpapier gebruiken, maar dit is niet per se nodig.
- Duw het deeg voorzichtig uit zodat deze op de bakplaat past.
- Dek de plaat af met bijvoorbeeld keukenfolie en laat 12-16 uur in de koelkast fermenteren.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak voorzichtig kuiltjes in het deeg.
- Beleg het deeg met schijfjes citroen, rozemarijn en tijm.
- Besprenkel met grove korrels Zeeuwsche Zoute Puur.
- Bak in 20 tot 30 minuten goudbruin.
Wil je eens een ander hartig baksel uitproberen? De plaattaart met tomaat en feta is makkelijk én lekker.
Heb je ook een lekker recept met Zeeuwsche Zoute? Tag ons op Instagram of stuur een e-mail naar info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet delen we jouw recept in een volgende blog.
Credit header: Tascha’s Kitchen.