fbpx
dinsdag 17 augustus 2021

Zelfgemaakte vissticks met Zeeuwse Zoute Zeekraal

Het ideale recept om samen te maken met de kids: vissticks! Op de redactie werden we zelf nostalgisch toen we het over vissticks met patat en appelmoes hadden. Daarom vandaag een heerlijk recept hoe je deze knapperige lekkernij zelf kunt maken.

Fotocredit: iStock – Roxiller

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

45 minuten

Bereidingswijze

Als je gebruikt maakt van diepvries kabeljauw, haal deze dan alvast uit de vriezer. Tip: Verse kabeljauw maakt de vissticks nog lekkerder.

Pak als eerst drie kommetjes, doe hier apart de bloem, panko en eiwitten in. Klop de eiwitten in ongeveer 1 minuut een beetje los en voeg de Zeeuwsche Zoute Zeekraal toe aan de bloem.

Snijd nu de kabeljauw in gelijke stukken en strooi hier alvast wat peper en Zeeuwsche Zoute Zeekraal overheen.

Leg een bakplaat met bakpapier klaar. Nu is het tijd om de vissticks te paneren. Haal als eerst de kabeljauw door de bloem, daarna door het eimengsel en vervolgens door de panko. Voor een iets stevigere korst kun je de kabeljauw ook tweemaal door de bloem en het eimengsel halen en als laatste door de panko.

Je kunt de vissticks in een koekenpan bakken met wat olie of boter. Ze zijn gaar wanneer de korst goudbruin kleurt. Kies je liever voor de oven, verwarm deze dan voor op 200 graden. Bak de vissticks in 20 minuten gaar.

Voor het ultieme jeugdsentiment serveer je de vissticks met patat, spinazie en appelmoes. Smullen maar!

Op zoek naar een bijpassend sausje? Bekijk ons recept voor mosselen met rozemarijn en gerookte mayonaise, deze saus is namelijk ook heel lekker in combinatie met de vissticks.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.