fbpx
maandag 12 juli 2021

Mosselen met rozemarijn en gerookte mayonaise

Verse mosselen met een extra zilte touch mogen natuurlijk niet ontbreken tussen onze recepten. Wij hebben daarom een heerlijk recept voor mosselen met rozemarijn én delen het recept voor een bijpassend sausje met Zeeuwsche Zoute Gerookt. Een erg goede combi, al zeggen we het zelf.

 

Fotocredit: iStock – FcaFotoDigital

Mosselen met Rozemarijn en Gerookte Mayonaise

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Haal de mosselen uit de verpakking en leg ze in een kom of in de gootsteen. Was de mosselen en gooi de dode mosselen weg. Dit zijn degene die beschadigd zijn of niet meer dicht gaan. Heb hiervoor even geduld, het duurt soms even voordat de mosselen weer sluiten. Soms werkt het om een klein tikje op de schelp te geven, hierdoor kan de mossel sluiten.

Gebruik een mosselpan, indien je deze niet hebt is een grote pan ook geschikt. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en fruit de groente gedurende 3 minuten aan. Voeg hier de mosselen aan toe. Pers 2 teentjes knoflook uit over de mosselen en voeg drie takjes rozemarijn en een klontje boter toe. roer het geheel goed door elkaar en blus dit nu af met een flinke scheut witte wijn. Doe de deksel op de pan en hussel het geheel na 2 minuten door elkaar, herhaal dit na 2 minuten nog een keer. Let op: houd hierbij altijd de deksel op de pan. De mosselen moeten in totaal 5 minuten koken. Check na 5 minuten of ze goed open zijn, anders laat je ze nog iets verder doorgaren.

Een van de favorieten van onze redactie is gerookte mayonaise. Ook bij mosselen smaakt deze saus erg goed. Een simpeler sausje om te maken bestaat bijna niet. Je gebruikt hiervoor mayonaise naar keuze en hier roer je Zeeuwsche Zoute Gerookt doorheen. Proef zelf tussendoor of de hoeveelheid zeezout naar wens is.

Dien de mosselen op en serveer er onze favoriete gerookte mayonaise bij. Eetsmakelijk!

Op zoek naar een lekker dessert? Probeer ons recept voor Karamel Zeezout S’mores.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.