fbpx
woensdag 8 maart 2023

Zeeuwsche Zoute lanceert nieuwe zilte smaken

Na een eerdere lancering van de zoutsmaken Wakame en Zeekraal aan het begin van 2021, introduceert Zeeuwsche Zoute nu ook 100% Wakame en 100% Zeekraal. Bij deze varianten wordt er geen zeezout toegevoegd. Zo kun je met minder zout toch de zilte Zeeuwse smaak aan je gerecht geven.

Smaak
100% Zeekraal en 100% Wakame zijn de perfecte smaakmaker voor gerechten waarin een zachte zoute smaak gewenst is. Naast de volle smaak, zorgen deze 100% pure ingrediënten ook voor een knapperige toets in salades.

100% Zeekraal
De zeekraal komt van nature voor op het overgangsgebied tussen land en zee in Zeeland. En wordt ook geteeld op diverse plekken in de provincie. De 100% Zeekraal smaakt het beste bij sauzen, een salade met venkel, carpaccio, steak tartaar, kabeljauw en andere witvissen.

Hubrecht Jansen

100% Wakame
De wakame die wij gebruiken is een zeewier die afkomstig is uit de Oosterschelde. 100% Wakame geeft een onverwachte nootachtige smaakboost, bijvoorbeeld aan een gebakken entrecote, verschillende soorten paddenstoelen, gerookte zalm en gegrilde inktvis.

Wakame © iStock - Jonathan Austin Daniels

Lokale producten
​Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en daarom zijn wij ons ook zeer bewust van de herkomst van onze producten. Bij nieuwe smaken kijken we dan ook graag naar de mogelijkheden van lokale producten. Bij deze varianten kunnen we trots mededelen dat we een geheel Zeeuws product hebben neergezet. Door de samenwerking met lokale telers van wakame en zeekraal zijn onze nieuwe smaken 100% Zeeuws. Zeeuwsche Zoute is dan ook de streekproducent van het jaar 2022.

Nu verkrijgbaar
​Zeeuwsche Zoute 100% Wakame en 100% Zeekraal zijn nu verkrijgbaar in een handige molen waar 25 gram van het product in zit. De nieuwe smaak is te bestellen via de webshop en kost €6,95.

Over Zeeuwsche Zoute
Zeeuwsche Zoute gebruikt een combinatie van 500 jaar Zeeuws vakmanschap en moderne, technische oplossingen om zout te winnen. Al deze elementen dragen bij aan de ambacht van het werk: het creëren van een buitengewoon authentiek zoutproduct dat telkens weer een nieuwe smaaksensatie biedt. Kijk voor meer informatie over het productieproces op www.zeeuwschezoute.nl.