fbpx
zaterdag 9 september 2023

Zalm van de BBQ op CedarWood Plank met Zeeuwsche Zoute Puur

Heb jij wel eens een CedarWood plank gebruikt voor jouw barbecuerecepten? Wij wel en wij vinden het heerlijk. De plank geeft een unieke gerookte smaak aan je gerechten en het ziet er ook nog eens heel leuk uit. Een van onze favoriete gerechten om te maken met deze plank is een vers stuk zalm. Je leest hier hoe wij deze bereiden in combinatie met onze Zeeuwsche Zoute Puur

Tip: Ook heilbot en makreel zijn heerlijk van de CedarWood Plank. 

Tip 2: Doe deze feestdagen de BBQ-set cadeau. Daarin vind je een CedarWood plank en een stazak Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Gerookt

Personen

2

Niveau

gemiddeld

Tijd

40 minuten

Bereidingswijze

Laat de CedarWood Plank minimaal een uur in water weken voordat je van start gaat met de rest van dit recept.

Verwarm de barbecue tot 120 graden Celsius. Plaats de moten zalm op de plank. Heb jij moten waar het vel nog aan zit? Leg de moten dan met het vel onderop op de plank. Wrijf de moten in met olijfolie en bestrooi naar smaak met Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper. Doe als laatst dille over de zalm. Leg eventueel extra de citroenschijfjes op de moot.

Plaats de CedarWood Plank op het rooster van de barbecue en laat het geheel gedurende 10 minuten garen. Daarna is het klaar en kan je er lekker van genieten. Eet smakelijk!

Ben jij enthousiast geworden en wil jij deze BBQ-set ook? Bestel het dan hier.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Fotocredit: iStock-LauriPatterson