fbpx
dinsdag 20 april 2021

Witte asperges met Hollandse garnalen

Het aspergeseizoen is weer begonnen en wat is nu lekkerder dat dit witte goud? Asperges worden vaak op een traditionele manier gegeten, maar wij vinden ze met Hollandse garnalen en een frisse dragonsaus in combinatie met een zilte touche van Zeeuwsche Zoute Zeekraal het lekkerst.

Voor dit recept kan je het beste een aspergepan gebruiken. Heb je dit niet in huis? Geen probleem met een hoge pan of pasta pan kan je de asperges ook klaar maken.

Fotocredit: Arjan Smalen i.o.v. Nederlands Visbureau

Witte asperge met Hollandse garnalen en Zeeuwsche Zoute

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

30

Bereidingswijze

Schillen

Schil met een dunschiller de asperges vanaf het kopje naar beneden. Zorg dat je de asperge tijdens het schillen steeds een slag draait. Leg de geschilde asperges vervolgens naast elkaar en snijd 1,5 tot 2 centimeter van de harde onderkanten weg, zodat de asperges even lang zijn.

Koken

Begin met het koken van de geschilde asperges voor 5 minuten in een pan met ruim kokend water. Laat ze hierna van het vuur af nog even 15 minuten nagaren. Twijfel je over de gaarheid? Prik er met een vork in om het te checken. Tijdens het koken van de asperges kan je ook alvast 3 eieren koken voor 8 minuten. Laat ze daarna even schrikken onder koud water voordat je ze gaat pellen. Snijd de eieren alvast in partjes voor de garnering.

Dragonsaus

Nu alles aan het koken is kan je verder met de dragonsaus. Pureer de dragon met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels water in een blender. Voeg hier ook het laatste ei met de gesmolten boter aan toe. Breng het op smaak met een zilte touche van Zeeuwsche Zoute Zeekraal en wat peper. Meng dit vervolgens tot een gladde saus en schenk dit in een steelpan. Zet de pan al roerend op een zacht vuurtje, zodat de saus iets dikker wordt. Let er wel op dat je de saus niet laat koken!

Borden opmaken

Nu is het tijd voor de laatste stap, de borden opmaken. Als eerst laat je de asperges uitlekken in een vergiet. Leg ze daarna naast elkaar op warme borden met de punten dezelfde kant op. Schenk de zelfgemaakte dragonsaus erover en schep daarna de Hollandse garnalen erover. Maak het bord af met de partjes ei.

Klaar om heerlijk te smullen, eet smakelijk!

Ben je ook benieuwd naar andere recepten met asperges? Probeer dan het recept met gerookte zalm.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.

Voor dit recept hebben we ons laten inspireren door het Nederlands asperge centrum.