Asperges met gerookte zalm | Zeeuwsche Zoute

Asperges met gerookte zalm

We zitten midden in het aspergeseizoen, waarom geen overheerlijk gerecht met asperge en gerookte zalm maken?! De groente is overal te verkrijgen, pak deze kans en maak een heerlijk uitgebreid gerecht voor jezelf of je partner, familie, huisgenoot, of wie je dan ook maar een overheerlijk diner gunt!. Dit gerecht maak je nog lekkerder met onze Zeeuwsche Zoute!

tip, gebruik onze gerookte variant voor een extra rokerige toets.

Personen

1

Niveau

gemiddeld

Tijd

40 min.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de aardappelen schoon en snijd deze in grove stukken (haal de schil eraf, indien gewenst).
  • Kook de aardappelen 5 minuten lang in een pan met water. Zodra de oven voorverwarmd is, giet je de aardappelen af,  leg je deze op een bakplaat met bakpapier of in een (ingevette) ovenschaal. Voor extra smaak besprenkel je de aardappelen met wat olijfolie en onze Zeeuwsche Zoute.
  • Zet de aardappelen gedurende 30 minuten in de oven. Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook, zorg er voor dat je asperges hier in passen.
  • Zodra het water in de pan kookt, voeg je de asperges toe.
  • Laat de asperges 6-7 minuten koken. Draai vervolgens het vuur uit en laat de asperges nog 20 minuten in het warme water doorgaren.
  • Breng in de tussentijd een kleine pan met water aan de kook, voeg het ei hier aan toe. Laat 3-5 minuten koken, afhankelijk van hoe hard gekookt je het ei wilt. Laat het ei schrikken met koud water terwijl je het afgiet. Pel daarna het ei en snijd in plakjes.
  • Ondertussen is het tijd om de saus te maken. Meng de room met de honing, de mosterd en de dille in een koekenpan en verwarm tot middelhoog vuur. Zodra de saus begint te koken zet je het vuur weer laag.
  • De asperges zouden nu klaar moeten zijn, giet de asperges af zodra ze klaar zijn.
  • Leg de asperges op het bord en verdeel de plakjes gerookte zalm en de plakjes ei over de asperges.
  • Giet de saus geleidelijk over de asperges.
  • Strooi wat Zeeuwsche Zoute over het gerecht voor extra smaakbeleving. Garneer met gehakte peterselie en serveer met de aardappelen die inmiddels ook gaar zijn.

Ken jij een recept waar Zeeuwsche Zoute perfect bij zou passen? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl