fbpx
donderdag 6 mei 2021

Spitsbroek | Zeeuwsche Zoute Verkooppunten

Het aspergeseizoen is een paar weken geleden begonnen en daarom lichten wij vandaag de aspergeboerderij Spitsbroek uit! Spitsbroek teelt al sinds 1951 asperges in het zuiden van Zeeland. Naast de overheerlijke asperges verkopen ze ook diverse streekproducten, zoals onze Zeeuwsche Zoute.

De asperge- en blauwe bessenkwekerij is gelegen in het plaatsje Eede, tegen de Belgische grens aan. Al meer dan 30 jaar kweekt het familiebedrijf witte asperges. De oogst begint meestal eind maart en eindigt 21 juni. Sinds 2015 kweken ze ook blauwe bessen. Deze worden geoogst in de zomer en worden tot eind september geplukt. Je kan zelf ook blauwe bessen op de boerderij van Spitsbroek komen plukken.

In de winkel  op de boerderij zijn naast asperges en blauwe bessen ook heel veel andere producten verkrijgbaar. Haal hier bijvoorbeeld olijfolie, een bakje aardbeien, zeekraal of een doosje eieren. Bij de kassa vind je ook onze potjes Zeeuwsche Zoute. De Zeeuwsche Zoute Zeekraal is bijvoorbeeld erg lekker te combineren met de asperges. Dit is zeker een aanrader om mee te nemen uit de winkel. Wil je weten hoe je asperges lekker kan bereiden met Hollandse garnalen? Lees dan ons blog!

Op de boerderij hebben ze tegenwoordig ook een kleine camping met 25 staanplaatsen en 2 vakantiewoningen. Deze camping is het hele jaar door geopend.

Spitsbroek
Nieuweweg 22
4529 PW Eede