fbpx
dinsdag 13 april 2021

Spaghetti met pittige garnalen en zeekraal

Onze favoriete gerechten zijn stiekem toch de gerechten waar wij meerdere zilte smaken kunnen combineren. Dit recept met garnalen en Zeeuwsche Zoute Zeekraal is daar een goed voorbeeld van. Spaghetti met garnalen is natuurlijk niets nieuws, maar dit recept is dat wel! De combinatie van pittige garnalen met een frisse bosui-pesto en de ziltige touch van onze Zeeuwsche Zoute zal je doen verbazen.

Spaghetti met pittige garnalen en Zeeuwsche Zoute Zeekraal

Niveau

makkelijk

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Bosui-pesto
Snipper de bosui fijn en rasp een theelepel gember. Voeg dit samen in de vijzel met een theelepel Zeeuwsche Zoute Zeekraal en maal dit tot het de structuur krijgt van pesto. Doe de olijfolie en de sesamolie in een steelpannetje en verhit deze op middelhoog vuur. Wanneer de olie goed verhit is voeg je deze bij de bosui-pesto, roer tot het één geheel is.

Spaghetti
Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet de spaghetti af en bewaar een kopje kookvocht.

Pittige garnalen
Verhit een scheut olijfolie in een pan, pers de knoflook tenen en voeg deze toe aan de olie. Na ongeveer 1 minuut kun je de garnalen toevoegen, roer deze goed door de knoflookolie. Breng de garnalen op smaak met de chilivlokken, de hoeveelheid kun je zelf bepalen. Wanneer de garnalen licht roze zijn, voeg je de sojasaus toe. Laat de sojasaus 1 minuut meekoken en voeg dan de spaghetti toe. Als laatste voeg je de bosui-pesto toe, roer het geheel goed door elkaar. Met het bewaarde kookvocht kun je de saus eventueel wat verdunnen.

Serveertip
Pak met een tang een ruime hoeveelheid spaghetti, maak bij het opscheppen een draaiende bewegen, zo ontstaat er een mooi spaghetti-nestje. Top het af met een snufje Zeeuwsche Zoute Zeekraal en de gesnipperde bosui. Eetsmakelijk!

Na dit hartige gerecht zin gekregen in een lekker zoet dessert? Bekijk dan ons recept voor Churros met Karamel Zeeuwsche Zoute saus.

Heb jij nog een heerlijk recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl misschien zie jij binnenkort jouw recept terug!