Onze Zeeuwsche Zoute is ook perfect te combineren met internationale recepten. Deze Spaanse churros zijn hier een goed voorbeeld van. De combinatie van zeezout met karamel is ondertussen niet meer weg te denken, maar met Zeeuwsche Zoute Puur wordt deze combinatie nog lekkerder. Voeg dit samen met deze heerlijke ‘Spaanse donuts’ en je hebt de perfecte snack.
4
gemiddeld
30
Neem een steelpannetje en doe hier het water, de melk, de boter en 30 gram suiker in, breng het geheel aan de kook. Zodra het begint te koken voeg je alle bloem toe, roer het door elkaar met een spatel. Zet het vuur laag en roer regelmatig het deeg door om de bloem te laten garen. Haal na 5 minuten de pan van het vuur en laat 2 minuten afkoelen. Voeg de eieren toe aan het deeg en roer deze tot ze volledig opgenomen zijn in het deeg. Voeg een snuf Zeeuwsche Zoute toe en schep het churros beslag in de spuitzak, vergeet het kartelmondje niet in de spuitzak te doen. Verwarm ondertussen de olie in een pan tot 180 graden. Spuit deegslierten van ongeveer 10 cm in de warme olie, met een schaar kun je de slierten makkelijk losknippen. Bak de slierten in enkele minuten goudbruin. Schep de churros uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Tip: Doe de spuitzak in een lang glas of een maatbeker, vouw het uiteinde van de spuitzak over de randen van de beker. Zo heb je twee handen vrij om de spuitzak te vullen.
Doe de suiker en het water in een steelpannetje. Verhit het geheel op laag vuur tot het begint te pruttelen en een mooie bruine kleur krijgt (wanneer het te donker kleurt, is het waarschijnlijk verbrand). Het is belangrijk dat je niet roert tijdens dit proces. Voeg nu de roomboter toe. Het mengsel zal nu gaan borrelen. Roer de boter 2 tot 3 minuten door het mengsel, tot het volledig opgelost is. Voeg voorzichtig de slagroom toe, het mengsel kan gaan knetteren door het toevoegen van de koude slagroom. Blijf maximaal 1 minuut roeren tot alles goed gemengd is. Haal de karamelsaus van het vuur en voeg de Zeeusche Zoute naar smaak toe. Laat de saus even afkoelen.
Heerlijke smullen
Leg de churros op een grote schaal en schenk de saus eroverheen. Je kunt er ook voor kiezen om de saus apart in een bakje te serveren en te dippen. Smullen maar!
Bewaartip: Je kunt de karamel Zeeuwsche Zoute saus twee weken in de koelkast bewaren. Voor gebruik warm je het even op in de magnetron zodat het weer vloeibaar wordt.
Ben je op zoek naar nog meer recepten met Zeeuwsche Zoute? Probeer bijvoorbeeld ook eens onze witlofschotel met aardappelpuree
Heb jij een lekker recept met Zeeuwsche Zoute die we eens moeten maken? Stuur deze dan in via info@zeeuwschezoute.nl en wie weet vind je jouw recept terug op onze blog!