fbpx
woensdag 8 maart 2023

Salade met gegrilde inktvis en 100% Wakame

Gegrilde inktvis is misschien niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt bij een salade, wij dachten; laten we hier verandering in brengen! De combinatie van de smaken in dit gerecht zal je namelijk doen verbazen. Met onze nieuwe Zeeuwsche Zoute 100% Wakame maak je dit gerecht helemaal af. De wakame zorgt voor een nootachtige smaakboost en een bijzondere crisp aan de salade.

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

* Voor dit gerecht kan je inktvis uit de vriezer gebruiken, maar het lekkerst is het natuurlijk wanneer je deze vers bij de visboer haalt.

Verwarm de oven voor op 180°C en rooster de chilipeper tot het vel zwart blakert. Laat de chilipeper afkoelen en verwijder het vel. Snijd de peper doormidden en verwijder de zaadjes. Voeg de chilipeper, aioli en tomatenpuree samen en pureer dit tot een gladde massa.

Spoel de sla schoon, snijd deze in de gewenste grootte en doe in een grote kom. Spoel nu de komkommer, radijsjes en lente-ui af en snijd in stukjes. Voeg dit samen met het mengsel van de chilipeper, aioli en tomatenpuree en schep dit door de salade.

Meng de Zeeuwsche Zoute 100% Wakame en olijfolie tot een dressing. Verkruimel de nootjes en snijd de citroen in partjes, deze bewaar je voor de garnering.

Spoel de inktvistubes en tentakels, dep ze goed droog en snij ze in kleine stukken. Laat de grillpan goed heet worden en gril de inktvis stukjes 30 seconden aan beide kanten.

Verdeel de salade over de borden en schep nu de inktvis op de salade. Maak het gerecht af met de wakame-dressing, nootjes en een partje citroen.

Heb jij onze nieuwe varianten al geproefd? Zeeuwsche Zoute 100% Zeekraal en 100% Wakame zijn de perfecte smaakmaker voor gerechten waarin een zachte zoute smaak gewenst is. Naast de volle smaak, zorgen deze 100% pure ingrediënten ook voor een knapperige toets aan je gerecht. 

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen

Credit header: iStock – Giulio_dgr