fbpx
vrijdag 17 maart 2023

Pizza met en gerookte zalm en Zeeuwsche Zoute 100% Zeekraal

Comfort food met een culinaire twist. Dat is wat je krijgt wanneer je dit gerecht maakt. Ideaal als gerecht voor wanneer er mensen komen eten of voor een romantische date-night. Het bijzondere aan dit gerecht is dat de smaken worden versterkt met onze Zeeuwsche Zoute 100% Zeekraal in plaats van zout.

Pizza met gerookte zalm en 100% Zeekraal - Credit iStock Fudio

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Begin met het voorverwarmen van de oven op 240ºC. Tijdens het voorverwarmen leg je de pizzabodems (waar al tomatensaus op zit) klaar. Zet de bodems 15 minuten in de oven.

Meng, terwijl de bodems in de oven staan, de mascarpone met citroensap en -rasp. Voeg ook naar smaak peper en Zeeuwsche Zoute 100% Zeekraal toe.

Wanneer de pizzabodems 15 minuten in de oven hebben gestaan, haal je ze eruit. Laat ze iets afkoelen en verdeel het mascarpone-mengsel hier overheen. Beleg vervolgens met de gerookte zalm en kappertjes en bak de pizza’s nog eens 5 minuten in de oven.

Snij venkel en ui in flinterdunne plakjes voor de garnering van de pizza’s. Laat de ui kort intrekken in witte wijnazijn. Verdeel de venkel, rode ui en rucola over de pizza’s wanneer deze uit de oven komen. Voor de puntjes op de i besprenkel je de pizza’s met extra citroensap, olijfolie en Zeeuwsche Zoute 100% Zeekraal.

Bon appetit!

 

Heb jij onze nieuwe varianten al geproefd? Zeeuwsche Zoute 100% Zeekraal en 100% Wakame zijn de perfecte smaakmaker voor gerechten waarin een zachte zoute smaak gewenst is. Naast de volle smaak, zorgen deze 100% pure ingrediënten ook voor een knapperige toets aan je gerecht. 

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen

Credit header: iStock – Fudio