fbpx
dinsdag 14 juli 2020

Pizza gebakken op de barbecue met een pizzasteen

Het mooie weer komt er (weer) aan! En dat vraagt natuurlijk om een gezellige barbecue. Wil jij zelf pizza’s bakken op de bbq? Eerder deelden wij al een recept van een van onze volgers Simone van Joolen, met kaas, parmaham en rucola. In dit blog vertel ik wat je allemaal nodig hebt voor een pizza met rozemarijn, mozzarella en Zeeuwsche Zoute Puur en leg ik je stap voor stap uit hoe je dit bereidt.

Voor het bakken van een pizza op de bbq is het van belang dat de barbecue goed heet wordt. Het is belangrijk dat de bbq een deksel heeft, zodat de pizza ook van boven wordt verwarmd. Wat je daarnaast ook zeker nodig hebt is een pizzasteen. Deze pizzasteen leg je op de barbecue en hierop bak je de pizza’s.

Personen

3

Niveau

makkelijk

Tijd

2 uur

Bereidingswijze

Pizzadeeg voorbereiden:

  • Doe de bloem in een kom
  • Voeg het gist en het zout toe
  • Voeg een scheutje olijfolie toe en een deel van het water (is het deeg al vrij nat, dan hoeft het overige water niet toegevoegd te worden)
  • Kneed het deeg tot een bal
  • Vet je werkblad in met een scheutje olie
  • Laat het deeg minstens een uur rijzen onder een natte theedoek
  • Verdeel het deeg en rol uit tot drie gelijke ronde pizza’s

Pizza bakken op de barbecue

  • Leg de pizzasteen op de barbecue, zodat deze kan voorverwarmen
  • Bestrooi de pizzabodems met de mozzarella en verse rozemarijn
  • Om te voorkomen dat het pizzadeeg blijft plakken, strooi je wat bloem op de steen
  • Wacht totdat de temperatuur de 250 graden aantikt en leg dan de pizza op de steen
  • Vervolgens bak je de pizza in 5 tot 10 minuten af. Hierbij hou je het deksel van de barbecue gesloten
  • Bestrooi met peper en Zeeuwsche Zoute Puur

Ken jij een recept waar Zeeuwsche Zoute perfect bij zou passen? Stuur een mailtje naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet lees je jouw recept binnenkort terug op onze blog!

Foto credit: Simone van Joolen