fbpx
vrijdag 11 maart 2022

Pasta met gin en Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

We kunnen erg genieten van een gin-tonic op zijn tijd en een lekkere pasta smaakt daar natuurlijk prima bij. Wat we nog niets wisten is dat je pasta met een gin-saus ook een goede optie is. Soofskeukentje stuurde ons via Instagram dit verrassende en verrukkelijke recept toe. We werden extra enthousiast toen ze ons vertelde dat ze Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook heeft gebruikt en daarom vinden we het hoog tijd om haar recept met jullie te delen. 

Personen

4

Niveau

gemiddeld

Tijd

45 minuten

Bereidingswijze

Stap 1. Zet het water op het vuur met een beetje zout voor de penne.

Stap 2. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn.

Stap 3. Fruit de ui en knoflook 5 minuten in 25 gr boter met een snuf zout. Roer de laatste minuut de tomatenpuree erdoor en bak mee.

Stap 4. Zet het vuur even uit en schenk de gin rustig in de pan met de saus. Zet het vuur weer aan en laat 5 minuten inkoken terwijl je af en toe roert.

Stap 5. Kook ondertussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar een kopje kookvocht voordat je gaat afgieten. Giet de penne af en doe het terug in de pan met deksel erop. De Penne voeg je bij stap 7 toe aan de saus.

Stap 6. Weer verder met de saus! Roer de tomatenblokjes erdoor en laat 10 minuten pruttelen. Na 10 minuten doe je de slagroom erbij. Roer door en laat 5 minuten pruttelen. Proef en breng verder op smaak met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en zwarte peper.

Stap 7. Voeg de penne toe aan de saus en roer door. Voeg vervolgens een scheutje kookvocht toe om het geheel iets romiger te maken.

Stap 8. Serveer de penne met een scheut gin met lekker veel geraspte Parmezaanse kaas, wat blaadjes verse basilicum, nog een snufje zwarte peper en wat Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en eventueel wat rucola. Eet smakelijk!

Wil je eens een ander recept proberen met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook? Probeer de Romige kippendijenfilet eens.

Op de Instagram van soofskeukentje kun je terecht voor nog meer kookinspiratie. Heb je ook een leuk recept waarin je Zeeuwsche Zoute hebt gebruikt. Laat het aan ons weten en wie weet plaatsen we jouw recept binnenkort ook!

Headerfoto: © Instagram / soofskeukentje