fbpx
woensdag 7 september 2022

Pasta met garnalen en Zeeuwsche Zoute

Sinds de tijd van de Romeinen werd er al zeezout gewonnen in Oosterschelde. Ook al ligt de tijd van de Romeinen ver achter ons. De Italiaanse keuken heeft veel invloed gehad uit deze tijd. Wij hebben dan ook een recept uit het hedendaagse Italië met een vleugje Zeeland in zich. Pasta met garnalen en zongedroogde tomaten. 

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Voor dit recept heb je een blender nodig. 

Als eerste kook je de spaghetti in een pan met water en veel zout. In de tussentijd verhit je een pan met drie eetlepels olijfolie en begin je daarna de knoflook te bakken. Als de knoflook kleur begint te krijgen kunnen de garnalen erbij.

 Bak de garnalen in een pan en giet daarna een glas witte wijn en de puree van zongedroogde tomaten erbij. Laat dit voor een paar minuten koken. Ondertussen kookt de pasta voor negen minuten. Giet de pasta dan af en voeg de pasta toe aan de pan met de garnalen en de saus. 

 Doe er dan nog een gulle hoeveelheid Zeeuwsche Zoute en peper bij voor de smaak. Dit laat je pruttelen voor vijf minuten en dan kan het sap van de citroen en de eerste hand rucola erin. Hussel dit goed door elkaar waardoor de smaken goed met elkaar mengen. Dit zorgt voor de explosie aan smaak die deze pasta juist zo lekker maakt. 

Als dit klaar is kan je de pasta serveren, rasp nog een beetje van de citroen en de tweede hand rucola eroverheen voor de extra smaak. 

Als laatste nog een beetje Parmezaanse kaas over de pasta en dan ben je klaar om te gaan beginnen aan dit Romeinse gerecht in een Zeeuws jasje.

Ben je benieuwd naar nog een pastagerecht met Zeeuws tintje? Probeer dan ons recept voor de Risotto met zalm.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. of via onze Instagram en wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.

Credit header: Istock-gbh007