Vorig jaar zomer kwamen de makers van De Smaaktoerist bij ons op bezoek. Zij maakten twee heerlijke recepten met ons zout. Deze papillot van zeebaars met zeekraal en oesters met tomatencompote. Deze zeebaars maak je het lekkers op de barbecue. Het is een recept van Jeroen De Pauw wat hij maakte voor njam! ‘De Smaaktoerist 3.0’, een bekend televisieprogramma op de Belgische tv.
4
Makkelijk
20 minuten
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng dan de Zeeuwsche Zoute Wakame, citroenrasp, de knoflook en de bieslook door de boter. Breng eventueel extra op smaak met Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper.
Maak een pakketje van aluminiumfolie. Doe hier de lamsoor, zeekraal, zeebaars, witte wijn en een eetlepel van de kruidenboter in. Eindig met een snuf Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper. Vouw dan de pakketjes helemaal dicht en zet op de barbecue. Test zo nu en dan of de vis gaar is. Dit doe je door de pakketjes open te vouwen en de structuur van de vis te voelen. Is dat het geval? Dan kan je het meteen opdienen.
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.
Fotocredit: Kaat Bosch