fbpx
dinsdag 4 januari 2022

Paddenstoelenrisotto met Zeeuwsche Zoute

Een klassieker uit Italië met een Zeeuwse touch. De combinatie van paddenstoelen en Zeeuwsche Zoute Wakame zorgt voor een verrassende smaak.

Personen

4

Niveau

gemiddeld

Tijd

50 min

Bereidingswijze

Breng 1 liter water aan de kook. Snipper ondertussen de sjalotjes en de knoflook fijn. Verhit 3 el olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes en knoflook. Snijd de paddenstoelen en voeg deze toe.

Zodra de paddenstoelen zacht zijn voeg je ook de risottorijst toe. Deze bak je mee tot de korrels glazig zijn. Voeg nu een bouillonblokje en een eetlepel Zeeuwsche Zoute Wakame toe aan het kokende water en laat dit oplossen. Schenk de wijn bij de risottorijst en laat deze zachtjes koken tot de wijn volledig opgenomen is. Voeg vervolgens een kwart van de bouillon toe.

Als al het vocht opgenomen is, voeg je een volgende portie toe, tot de bouillon op is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Roer nu de kaas door de risotto heen. Voeg vervolgens de boter toe en roer door tot de rijst lekker smeuïg is.

Serveer de risotto in mooie diepe borden en strooi er nog een beetje Zeeuwsche Zoute Wakame overheen voor een extra bite.

Benieuwd naar meer gerechten met paddenstoelen? Probeer ook de portobelloburger met Zeekraal.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.

fotocredit: iStock – fcafotodigital