fbpx
donderdag 31 december 2020

Onze goede voornemens voor 2021

2020, het jaar van vele uitdagingen, is bijna ten einde en 2021 staat voor de deur. Misschien heb je al een lijstje met goede voornemens, of misschien doe je daar helemaal niet aan. Hoe dan ook zetten wij in deze blog een aantal van onze goede voornemens op een rij. Misschien kun je er nog wat inspiratie uit halen voor je eigen lijstje.

Gezonder leven
Ieder jaar staat deze natuurlijk weer op het lijstje, want we laten we onszelf nog wel eens gaan. Gezonder leven kun je op veel verschillende manieren opvatten en implementeren; vaker sporten, meer groente eten, minder alcohol drinken, en ga zo maar door. Het is niet altijd leuk om je hier aan te houden, en dat hoeft ook zeker niet, want een gebakje en dagje in pyjama op de bank op z’n tijd moet kunnen, vinden wij. Maar als we het even hebben over eten, is het makkelijk om gezondere gewoontes te implementeren. Gebruik bijvoorbeeld effectieve smaakmakers bij het bereiden van je eten. Het ambachtelijke zeezout van Zeeuwsche Zoute is zo’n effectieve smaakmaker waar je minder van nodig hebt dan van regulier keukenzout, maar waar je wel meer smaak mee creëert. In deze blog lees je meer over waarom ons zout gezonder voor je is.

Lokaal kopen
Als de huidige tijd ons iets geleerd heeft is het dat het van belang is om lokale bedrijven te steunen. Koop een nieuw boek bij de plaatselijke kleine boekhandel, haal je groenten bij de lokale groenteboer en kook zoveel mogelijk met producten die op Nederlandse bodem zijn geproduceerd. Zo steun je lokale ondernemingen én ben je duurzamer bezig omdat je product niet van ver geïmporteerd moet worden. Als je Zeeuwsche Zoute koopt, koop je hoe dan ook lokaal. Je kunt het zout, gewonnen uit de Oosterschelde, via onze webshop bestellen, maar je kunt het ook kopen bij een lokale onderneming bij jou in de buurt. Hier vind je een lijst van al onze verkooppunten.

Meer van Nederland zien
Bij gebrek aan reisjes naar het buitenland zijn we massaal Nederland gaan ontdekken afgelopen jaar. Wat ons betreft is dat iets dat we in 2021 zouden moeten voortzetten. Wij zullen ons steentje hier aan bijdragen door ook aankomend jaar weer inspirerende content te delen over het prachtige Zeeland, want er valt genoeg te ontdekken. Ook gaan we aankomend jaar ook verder met plannen voor een bezoekerscentrum bij onze zoutziederij zodat je zelf een kijkje kunt komen nemen in het mooie dorp Bruinisse op Schouwen-Duiveland en kunt zien hoe ons zout gewonnen wordt. Een opening in 2021 is te ambitieus, maar er worden komend jaar wel alvast voorbereidingen getroffen.

Wij van Zeeuwsche Zoute wensen je een fijne jaarwisseling en goede gezondheid voor 2021!