Maak een gezonde lunch met onze Zeeuwsche Zoute Wakame. In dit gerecht verwerk je de Wakame door een omelet die je vervolgens met verschillende groente belegt. Het Wakame zeewier is afkomstig uit de Oosterschelde, wordt gewonnen door De Zeeuwse Zeewierhandel, en geeft een nootachtige toets aan deze omelet.
4
makkelijk
30 minuten
Start met het snijden van de ingrediënten. Snij de wortel julienne, snij de courgette in halve maantjes en snij de champignons in plakjes. Rasp de gember en pers de knoflook.
Ga verder met het maken van het eimengsel. Hiervoor mix je de eieren met Zeeuwsche Zoute Wakame (naar smaak). Wanneer dit mengsel klaar is, verhit je een wokpan met een scheutje olijfolie erin. Hierin bak je één voor één 4 omeletten. Houd de omeletten warm tijdens het bereiden van de groenten. Dit kan door de omeletten op een bord in een voorverwarmde oven van 75 graden te zetten. Dek de omeletten af met aluminiumfolie of een tweede bord.
Roerbak de gember en knoflook kort in een wokpan met olie. Voeg na maximaal 1 minuut de wortel, courgette en champignons toe. Laat dit 3 minuten sudderen zodat het zachter wordt. Vervolgens kunnen de sojasaus, mirin (een Japanse rijstwijn die enkel in gerechten gebruikt wordt) en misopasta ook toegevoegd worden aan de wokpan.
Verdeel de groenten over de omeletten, rol de omeletten op, garneer met Zeeuwsche Zoute 100% Wakame en smullen maar.
Eet smakelijk!
Heb jij onze nieuwe varianten al geproefd? Zeeuwsche Zoute 100% Zeekraal en 100% Wakame zijn de perfecte smaakmaker voor gerechten waarin een zachte zoute smaak gewenst is. Naast de volle smaak, zorgen deze 100% pure ingrediënten ook voor een knapperige toets aan je gerecht.
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.
Credit header: iStock – Janna Danilova