Vorig jaar zomer kwamen de makers van De Smaaktoerist bij ons op bezoek. Zij maakten twee heerlijke recepten met ons zout. Deze oesters met tomatencompote en papillot van zeebaars met zeekraal. Aangezien het oesterseizoen weer begonnen is delen wij hierbij graag het oesterrecept met jou. Het is een recept van Jeroen De Pauw wat hij maakte voor njam! ‘De Smaaktoerist 3.0’, een televisieprogramma in België.
4
Makkelijk
20 minuten
Ontvel eerst de tomaten. Dit doe je door een kruisje in de tomaten te snijden en ze vervolgens kort in kokend water te laten weken. Zo laten de vellen los en kan je die er vervolgens zo aftrekken. Na het ontvellen snijd je de tomaatjes door de helft.
Zet een pan op laag vuur en doe hier de olijfolie, sjalot, knoflook en het pepertje in. Is het lekker aan het geuren? Doe dan de tomaatjes erbij met een snuf Zeeuwsche Zoute Puur en citroensap. Laat dit geheel 15 minuten pruttelen.
Maak de oesters open en leg op een schaal. Lepel op het laatste moment de tomatencompote eroverheen en serveren maar. Eet smakelijk!
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.
Fotocredit: Kaat Bosch