fbpx
woensdag 6 januari 2021

Nieuw – Zeeuwsche Zoute Wakame

Wie ons op Facebook of Instagram volgt had de hints misschien al voorbij zien komen: we beginnen het nieuwe jaar met de lancering van een nieuwe zoutsmaak! Vanaf vandaag is Zeeuwsche Zoute Wakame verkrijgbaar. Al eerder in 2020 hadden we het idee om een zoutvariant te maken met zeewier. Dit is nu dankzij een onderzoek ondersteund met subsidie van de Provincie Zeeland gelukt.

Ons zeezout wordt ambachtelijk gewonnen uit de Oosterschelde. Na onze varianten Puur en Gerookt dachten we al snel aan een samengesteld product met een ander ingrediënt dat te vinden is in de Oosterschelde. In de loop van 2020 kwamen we in contact met Jan Kruijsse van De Zeeuwse Zeewierhandel. Hij stelde voor om aan de slag te gaan met wakame zeewier.

Ultieme ziltigheid
Het resultaat is een authentiek Zeeuws zeezout waarin je de ultieme ziltige smaak van de Oosterschelde proeft. Verschillende chef-koks hebben al kenbaar gemaakt dat deze combinatie van zeezout en zeewier zorgt voor een sensationele smaakbeleving. Zelfs in gerechten waarvan je het niet verwacht is een snuf Zeeuwsche Zoute Wakame een heerlijke toevoeging. Gebruik het bijvoorbeeld op een goed stuk gebraden vlees of geef een smaakboost aan je omelet.

Testen en experimenteren
Om van het idee tot het product te komen hebben we uitvoerig geëxperimenteerd. Hierbij hebben we vooral gekeken naar smaak en productie. Het resultaat is een uitgebalanceerd zeezout met zeewier dat op zo’n manier geproduceerd wordt dat het lang houdbaar blijft zonder in te leveren op kwaliteit.

Zeeuwsche Zoute Wakame is de eerste productvariant van Zeeuwsche Zoute waarbij het zout gecombineerd wordt met een ander ingrediënt. Extra leuk is dat dit in samenwerking met een andere Zeeuwse ondernemer is. In de toekomst hopen we nog meer zoutvarianten op de markt te brengen.

Zeeuwsche Zoute Wakame is op dit moment verkrijgbaar in handige stazak waar 100 gram van het product in zit. Later deze maand zal het product ook verkrijgbaar zijn in een glazen pot.