fbpx
dinsdag 22 december 2020

Warme chocolademelk met karamel-zeezout

In deze koude wintermaanden is het fijn om iets te hebben om je aan op te warmen, daarom hebben we vandaag een heerlijke hot choco recept voor je. Maar wij zouden Zeeuwsche Zoute niet zijn als we daar niet een ziltig touch aan zouden geven, dus maak je klaar voor deze warme chocolademelk met karamel-zeezout smaak en laat je smaakpapillen verrassen.

Het maken van deze warme drank duurt niet lang. Na 20 minuutjes kun je genieten van de heerlijke zoet-zout smaaksensatie. Ga jij dit recept ook maken? Laat het ons weten door ons te taggen in je post op Instagram of Facebook (@zeeuwschezoute).

Personen

2

Niveau

makkelijk

Tijd

20 min.

Bereidingswijze

  • Meng in een kom de suiker en het citroensap samen tot de suiker vochtig is geworden.
  • Zet een pan op middelhoog vuur en laat deze enkele minuten voorverwarmen. Voeg de suiker toe zodra de pan heet is. Begin onmiddellijk en continu met roeren. Doordat de pan is voorverwarmd begint de suiker heel snel te smelten. Kort nadat het vloeibaar is geworden begint de kleur te veranderen. Laat de suiker koken en blijf voortdurend roeren tot het amberkleurig is geworden.
  • Blijf roeren terwijl je voorzichtig de melk er bij giet. Er kunnen kleine klontjes in de substantie komen, maar als je blijft roeren en verwarmen zul je merken dat de karamel helemaal in de melk oplost.
  • Zodra de melk tegen het koken aan zit haal je de pan van het vuur (let op: laat de melk niet koken). Voeg de fijn gehakte stukjes pure chocolade toe aan de pan en blijf roeren tot het mengsel glad is en de chocolade is gesmolten.
  • Voeg een snufje Zeeuwsche Zoute toe, proef de melk en voeg desgewenst meer zout toe.
  • Giet de warme chocolademelk in een kerstige mok, spuit er wat slagroom overheen en maak het geheel af met wat marshmallows en een drizzle van karamelsaus.