woensdag 12 maart 2025
Krokante Kabeljauw met Citroen-botersaus & Geroosterde Venkel
Zin in een lekker visgerecht dat simpel te maken is, maar toch net dat beetje extra heeft? Deze krokante kabeljauw krijgt een heerlijke crunch van panko en Zeeuwsche Zoute Zeekraal, wat zorgt voor een subtiele ziltige touch. De venkel wordt lekker zacht en zoet in de oven, en de citroen-botersaus maakt het helemaal af. Dit gerecht smaakt alsof het uit een goed visrestaurant komt, maar je maakt het gewoon thuis – en nog best snel ook! Perfect voor een doordeweekse avond waarop je iets lekkers wilt zonder gedoe.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de venkel in dunne plakjes, meng met 1 el olijfolie, een snufje peper en Zeeuwsche Zoute Zeekraal. Spreid uit op een bakplaat en rooster 20-25 min tot ze lekker goudbruin en zacht zijn.
- Meng in een kom de panko, tijmblaadjes, Zeeuwsche Zoute Zeekraal en 1 el olijfolie. Dit wordt de krokante topping.
- Leg de kabeljauwfilets op een bakplaat met bakpapier en verdeel het panko-mengsel erover. Druk zachtjes aan.
- Zet de vis in de oven (bij de venkel) en bak 10-12 min tot de topping goudbruin en knapperig is.
- Smelt ondertussen de boter in een pan, voeg de knoflook toe en bak 1 minuut op laag vuur. Rasp de schil van de citroen en voeg dit samen met 1 el citroensap toe. Haal van het vuur.
- Haal alles uit de oven, leg de kabeljauw op een bord met de venkel ernaast en schenk de citroen-botersaus erover. Strooi er eventueel nog wat verse dille of peterselie over.
Sta jij graag in de keuken en heb jij ook een favoriet recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl.
Fotocredit: © iStock – margouillatphotos