fbpx
woensdag 10 juli 2024

Klassieke Franse Eclaire met Zeeuwsche Zoute Puur

Een gebakje op zijn tijd vinden wij heerlijk! Dus toen Ramon Khallauf van restaurant Bij Petit in Bruinisse zijn recept voor klassieke Franse eclairs met Zeeuwsche Zoute Puur met ons deelde, liep het water ons in de mond. Met heerlijk luchtig soezenbeslag, zelfgemaakt banketbakkersroom en ganache maak je met dit recept een lekker en feestelijk gebakje. 

Personen

10

Niveau

Gemiddeld

Tijd

1 uur

Bereidingswijze

Start met het maken van het soezenbeslag. Verwarm de oven voor op 220°C. Smelt de boter met de melk en het water en breng aan de kook. Roer er op een zacht vuur de bloem onder tot een droog mengsel. Voeg een snufje Zeeuwsche Zoute toe en doe er één voor één 6 eieren bij. Schep het beslag in een spuitzak.

Beboter een bakplaat en bestuif met bloem. Klop het laatste ei los met een snuifje Zeeuwsche Zoute. Spuit lange éclairs op de bakplaat (7cm)en strijk ze in met het ei. Bak 20 minuten in de oven.

Maak de banketbakkersroom:

Meng suiker, vanillesuiker en de eidooiers in een kom door elkaar. Voeg ook de bloem toe en roer door tot het helemaal is opgenomen.

In een pannetje verhit je de melk, zodra het begint te koken draai je het vuur uit. Je ziet dat het begint te koken doordat er dan belletjes aan de rand van de pan ontstaan.

Voeg een beetje melk toe aan het eimengsel en roer door tot de melk helemaal is opgenomen. Voeg de rest van de melk dan ook in delen toe en roer tot het een egaal mengsel is.

Giet het mengsel terug in de pan en zet het vuur weer aan. Breng aan de kook terwijl je blijft roeren, neem ook de bodem van de pan goed mee. De room is goed als het de dikte van een dikke vla heeft.

Giet de room in een schone schaal en dek deze af met folie. Druk de folie aan op de room, zo voorkom je dat er een velletje vormt op je banketbakkersroom.

Laat even afkoelen en zet dan in de koelkast om helemaal af te koelen. De room dikt dan ook nog verder in.

Maak de ganache:

Breng de room met de glucose aan de kook en giet op de chocolade. Roer goed door.

Werk af:

Klop de banketbakkersroom glad en doe in een spuitzak. Vul de éclairs met de room en dop in de ganache.