donderdag 20 oktober 2022
Herfstige plaattaart met witlof, rode ui, brie en Zeeuwsche Zoute Wakame
Plaattaarten staan hoog in onze favorietenlijst. Je kunt eindeloos variëren en ze staan in een handomdraai in de oven. Op Instagram kregen we dit recept van dewaalt voor een herfstige plaattaart met witlof, rode ui en brie. Uiteraard mocht als finishing touch Zeeuwsche Zoute Wakame niet ontbreken. Heb je dus zin in iets lekkers waarvoor je niet al te lang in de keuken hoeft te staan? Lees dan snel verder, want dit is het perfecte recept voor jou!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het bladerdeeg over de bodem zodat er een gelijkmatige bodem ontstaat
- Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg, dit voorkomt dat het deeg gaat rijzen
- Verwijder de onderkant van de witlof en snijd in grove stukken
- Pel de ui en snijd in ongeveer even grote stukken als de witlof
- Meng de witlof en de ui en verdeel over de bladerdeegbodem
- Besprenkel de groente met olijfolie en breng op smaak met Zeeuwsche Zoute Wakame, peper en oregano
- Bak de plaattaart 30 minuten in de oven
- Snijd ondertussen de brie in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter
- Haal na 30 minuten de plaattaart uit de oven en verdeel de brieblokjes over de taart
- Bak de plaattaart nog ongeveer 15 minuten totdat de blokjes brie een goudbruine kleur hebben
Benieuwd naar een ander lekker recept voor op een herfstige avond? Probeer deze overheerlijke kaasfondue eens!
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.
Fotocredit: dewaalt op Instagram